Pilar Aymerich

Estudis de direcció teatral a L´ Escola d´Art Dramàtic Adrià Gual. Teoria i pràctiques fotogràfiques als Estudis Raphael (França).

A partir de 1965 exerceix com a fotògrafa a Londres (Gran Bretanya).

Al 1968 s´ estableix a Barcelona com a fotògrafa professional, publicant habitualment a les revistes del país: Serra D´ Or, Destino, Triunfo, La Calle, diari El País, Fotogramas ,Qué Leer, Jano y Humanidades, etc.

Realitza fotografies per cartell, cobertes de discos especialitzant-se en, retrat, reportatge social i teatre.

Pilar Aymerich

Al 1974 comença a col.laborar en els mitjans audiovisuals per Televisió Espanyola, en els programes : Personatges ( amb Montserrat Roig), Crear i Viure ( programa cultural d´ art), Per molts anys ( amb Maria Rosa Sardà), La Lluna ( amb Júlia Otero) etc. Dona classes de fotografia a L´ Àrea de Joventut de l´ Ajuntament de Barcelona i seminari al Institut d´ Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Membre del Consell Directiu de l´ UPIFC, Unió de Professionals de l´ Imatge i Fotografia de Catalunya. Membre de la Junta de Govern del Col.legi de Periodistes de Catalunya en els períodes 1997/2001 i 2001/2005.PREMIOS

- Premi Nacional de Fotografia 2021, Ministeri de Cultura.

Pilar Aymerich
- Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2005.

Pilar Aymerich

- Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2019. Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

- Premi Enderrock Estrella 2019, per la contribució a difondre la Nova cançó i als cantautors catalans a través de les seves fotografies.

- Medalla Amical de Ravensbrück Internacional 2017, com a reconeixement als seus reportatges sobre als supervivents dels camps nazis i en especial sobre les dones. Pilar Aymerich
- Premi de la Cátedra Unesco de Comunicación de la Universitad de Málaga, 2017. Organització de les Nacions Unides per a la educació la ciència i la cultura.

- Premi de Comunicació no Sexista 2013. Trajectòria profesional, Asociació de Dones Periodistes.

- Premi del Institut dels Drets Humans: Menció Especial. Mitjans de Comunicació del XVI, Premi Solidaritat 2002 per la destacada actuació en defensa dels drets fonamentals.


PRENSA

2021
Premi Nacional de Fotografia 2021
2005
"Creu de Sant Jordi" El Periódico


2008
"La càmera discreta" de Eva Vàzquez..
2006
"Un passeig per la mort i per l'art" de María Palau.2005
"Les mil cares de Pilar Aymerich" La Vanguardia.


2004
"La Transició" El País.
2001
"El secret de l'Havana" de Joan de Sagarra.


1978
"Penetrant" El País.

1977
"El Personatge" de Montserrat Roig.

"Els ulls que espien" de María Aurèlia Capmany.

Links de Interés